StoryEditor

Ministar u vozilu s rotacijom napravio kaos kod tunela Crnaja?

Piše D  /  21.02.2021., 10:02h

Tijekom radnog tjedna kod tunela Crnaja na cesti M17, čija je rekonstrukcija počela 8. veljače, zbog dugotrajnih čekanja stvarale su se kolone duge i po nekoliko kilometara. Danas je stanje kod ovog tunela bilo povoljnije, ali zastoji su neminovni, prenosi BHRT.

Zastoji kod tunela Crnaja jučer nisu bili dugotrajni kao dan ranije kada je velikim gužvama doprinijela i prometna nesreća u blizini ove lokacije. Čekalo se kraće od 15 minuta, a dan ranije vozila koja su činila duge kolone s obje strane tunela zadržala su se duže od sat. Radnici angažirani na rekonstrukciji, koji su odbili stati pred kamere, kazali su da je problem nastao zbog prolaska automobila s rotacijom u kojem se, navodno, vozio jedan državni ministar. Veće gužve na Crnaji očekuju se u sljedećim danima.

Najglasniji protivnici rekonstrukcije, zbog toga što nije pronađen alternativni pravac, su privrednici Općine Jablanica. I njihovo mišljenje je da će mnogo veći problemi uslijediti dolaskom proljeća.

Jedino rješenje koje bi bilo na zadovoljstvo svih je, tvrde, iznalaženje alternativnog pravca, koji su vlasti obećavale, ali koji nije uspostavljen, pravdajući sve nedostatkom novčanih sredstava.

U tunelu Crnaja trenutno se prometuje naizmjenično, jednim trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima u terminu od 23 do 04:30 sati na ovoj dionici promet potpuno obustavlja.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 07:58