StoryEditor
fbih

Ministar Nedić u posjeti Središnjoj Bosni, potpisani ugovori za 16 projekata

Piše fena  /  29.06.2023., 16:28h

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić boravi danas u općini Kiseljak, gdje se susreo sa načelnicima općina i predstavnicima kantonalnih ministarstava povodom potpisivanja ugovora kojim je osiguran novac za poboljšanje energetske učinkovitosti javnih objekata, sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta te zaštitu nacionalnih spomenika na području županije Središnja Bosna, prisaopćeno je iz ureda ministra Nedića.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora za 16 projekata je 1.120.000 KM.

Od ovog novca, bit će sufinancirani sanacije ulica i puteva, utopljavanje više javnih objekata, sanacija klizišta, regulacija potoka i rijeka, regulacija obale korita rijeke te obnova nacionalnih spomenika, i to u općinama Busovača, Kiseljak, Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik, Kreševo, Dobretići, Bugojno, Travnik te Ministarstvo zdravstva i socijalne politike SBK.

Ministar Nedić izrazio je zadovoljstvo zbog čak 16 potpisanih ugovora koji su rezultat uredno, pravovremeno i kvalitetno poslanih aplikacija na Javni poziv Ministarstva iz županije Središnja Bosna, kojima su ispunjeni svi formalno-pravni uvjeti i samim tim osiguran novac.

Ministar je izrazio spremnost podržati sadašnje i buduće projekte iz ove županije, a posebice omogućiti realizaciju projekata s ciljem poboljšanja uvjeta života i rada svih žitelja.

Spomenuti ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, a sredstva za ovu namjenu osigurana su iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Svečanosti potpisivanja prisustvovala je i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara koja  očekuje da će implementacija ovih projekata sanirati i poboljšati postojeće stanje te biti poticaj za ovakve i slične projekte sa razine Federacije BiH na području Središnje Bosne.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 01:41