StoryEditor
reakcija

Ministar Košarac poručio Lendi: Unitarna i muslimanska. Nije prošlo ‘90-ih, neće ni danas

Piše desk  /  14.02.2024., 18:40h

Kada čovjek pomisli da u Sarajevu ne može gore i radikalnije, potpredsjednik FBiH Refik Lendo bi da osporava ime Republike Srpske, rekao je zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara Staša Košarac.

- Taj recidiv Alijine ideologije i sljedbenik Islamske deklaracije bi da u miru ostvaruje ratne radikalne ciljeve, koji su mu kao generalu tzv. Armije BiH ostali nedosanjani - ističe Košarac

Kako je naveo, što mu nije uspjelo oružjem, Lendo bi sada da ostvaruje drugim sredstvima.

- Neće mu proći! Nije ni ‘90-ih godina, neće ni danas - jasan je Košarac, prenosi RTRS.

Košarac je poručio da je Republika Srpska vječna.

- Ona je izraz ljubavi i otadžbina srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive - izjavio je Košarac.

Ponovio je da je Srpska jedini garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

- To što Lendo ime Republike Srpske stavlja u istu ravan s pitanjem Ustavnog suda BiH, odraz je njegove diletantske politike, populizma, esdeaovštine, snova o unitarizaciji i slično. Što je još opasnije, odraz je vječite antisrpske histerije i iskonske mržnje prema svemu što je srpsko. Nije mi namjera da se bavim mentalnim sklopom aktualnog potpredsjednika FBiH, već da sasvim nedvosmisleno i jasno kažem da jedino pitanje koje Lendo svojim baljezgarijama otvara nije pitanje imena Republike Srpske, već pitanje opstanka BiH - naglasio je Košarac.

Poručio je da BiH može opstati samo i isključivo kao dejtonska i ustavna, sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

- Nikako onakva kakvu je Lendo zamišlja - unitarna i muslimanska, niti onakva kakvu žele da skroje Murphy, Schmidt i kompanija, podržavajući ostanak stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH. Što više Lendo i njemu slični atakuju na Srpsku, to im je manje BiH - zaključio je Košarac u objavi na Instagramu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:33