StoryEditor

Milanović: Za incident u Borovu Selu odgovorna policija, Plenković i Pupovac

Piše D  /  03.05.2021., 09:05h

"Sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu Selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA" napisao je Milanović na facebooku reagirajući na izjavu premijera Andreja Plenkovića o vojsci i policiji kao državnim institucijama neovisnima o politici, prenosi Hina.

Složio se s Plenkovićem da je neovisna vojska kojoj je on (Milanović) vrhovni zapovjednik, ali to, ističe, nije slučaj s policijom.

"Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar. A za njih je sramotni događaj u Borovu Selu prijepodne bio ‘kršenje javnog reda i mira‘, a popodne postao ‘javno poticanje na nasilje i mržnju‘. Valjda nakon što im je Pupovac to prinio pozornosti", navodi Milanović aludirajući na različita  očitovanja o poticanju na nasilje i govor mržnje protiv Srba jučer u Borovu.

Milanović je reagirao i na  Plenkovićevo spominjanje uklanjanja spomenika srpskom ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu u Borovu.

"Nakon pet godina vladanja, eto, spomenuo se Plenković i spomenika Šoškočaninu. Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe", napisao je predsjednik. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:41