StoryEditor
hrvatski predsjednik

Milanović nazvao Schmidta njemačkom bubašvabom

Piše desk  /  17.04.2024., 11:17h

U Hrvatskoj se danas održavaju parlamentarni izbori, a jedan od kandidata za premijera Hrvatske, aktualni predsjednik Zoran Milanović, glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Petra Zrinskog" u Zagrebu.

Nakon što je glasao, obratio se i medijima. Nije propustio prozvati aktualnog hrvatskog premijera i svog rivala, Andreja Plenkovića.

- Imate premijera koji ni danas nije odolio kršiti tu simboličnu izbornu šutnju, divljati i pričati gluposti o kršenju ustava, poštivanju zakona. Za pješački da, ali kazneni zakon ne - kazao je Milanović. 

Milanović se u svom obraćanju dotakao i BiH, te visokog predstavnika Christiana Schmidta, kojeg je nazvao "njemačkom bubašvabom".

- Mogu puno bolje, ali dok imaju nekakve njemačke isprašene bubašvabe, znam ovo zvuči oštro, ali to je upravo to. Ne može se to zvati drugačije. Naši preci pamte kolonijalnu upravu u BiH. Srbima nije valjala od početka, a na kraju nije valjala ni Hrvatima i Bošnjacima. To je kolonizacija, ali ne na steroidu, nego na C vitaminu - kazao je Milanović, pa dodao: 

- Što se tiče Dodika, on pretjeruje. Svaki put ga prijateljskim upozorim da to ne radi. On je predstavnik Srba, to je jako bitno. On nije postavljen kao totalni anonimac, kao dogovor ljudi koje ne poznajemo i zacario se nasred Sarajeva i tamo mu se dolazi na megdan i čeka se sabah sa šejtanom. On je na silu tamo uguran. 

Milanović je naglasio da Rezoluciju o Srebrenicu podržava, kao i članstvo Kosova u Vijeću Europe.

Dnevnik.ba

23. svibanj 2024 16:57