StoryEditor

Mikulić: "Hrvatski narod od Daytona nema poziciju kao druga dva"

Piše D  /  17.06.2020., 06:06h

"Trebamo biti optimistični, svakako kada imamo političke pregovore koji su u tijeku. To je pozitivan pomak, da se radi na konkretnim stvarima i dogovorima. Atmosfera bi trebala biti bolja. Trebalo bi napraviti iskorak nakon dugo vremena", izjavio je za N1.

Mikulić je istakao kako je nužno da se ispoštuje presuda Ustavnog suda, te da se krene u njenu realizaciju, kako bi građani Mostara imali izbore nakon 12 godina.

Mikulić je kazao kako ne isključuje ni presude Evropskog suda za ljudska prava, te sve ostale presude koje su donesene - a ne implementiraju se.

"Mi želimo u fokus staviti ono što nas najviše tišti, hrvatski narod u BiH je od Daytona do dnas neravnopravan i nemamo poziciju kao druga dva naroda. Nužno je da skrenemo pozornost i da naš fokus bude presuda u kojoj trebamo legitimno predstavljanje, i da ne smijemo ne spomenuti da je diskriminatorno da jedan glas vrijedi mnogo više nego drugi", izjavio je Mikulić.

U BiH postoje ljudi koji se ne mogu kandidovati na izborima, a Mikulić je rekao da je HDZ za realizaciju svih presuda i njihovu implementaciju.

"Da svi narodi budu jednakopravni, da nema diskriminacije, da svi narodi biraju svoje političke predstavnike", rekao je.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 16:48