StoryEditor

Merdžo: Venecijanska komisija nam pomaže, ali na domaćim snagama je da dođu do kompromisa

Piše D  /  23.05.2018., 12:05h

Merdžo, koji je uz Borjanu Krišto i Barišu Čolaka u ime HNS-a sudjelovao prvo na zajedničkom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka iz Federacije BiH i Venecijanske komisije, a potom na sastanku predstavnika HNS-a i Venecijanske komisije, kaže da su predstavnici HNS-a iznijeli stavove i upoznali sugovornike o situaciji, te da nije bilo ulaženja u detalje,piše SRNA.

"Oni nisu tu da bilo šta predlažu nego da saslušaju i pomognu koliko to bude realno moguće. Sve je na domaćim snagama da nađu kompromis", rekao je Merdžo.

Prema ranijim najavama, danas će članovi Venecijanske komisije razgovarati sa predsjednicom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Irenom Hadžiabdić, a planirani su i odvojeni sastanci s predstavnicima političkih stranaka, kao i razgovor sa sekretarom Ustavnog suda BiH Zvonkom Mijanom.

Predviđen je i sastanak članova Venecijanske komisije sa Kolegijumom Parlamentarne skupštine BiH, kao i političkim strankama pojedinačno.

Članovi Venecijanske komisije jučer su na zajedničkom sastanku razgovarali sa predstavnicima SDA, HDZ-a BiH, SDP-a BiH, DF-a i SBB-a BiH.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 10:38