StoryEditor
o planovima

Mate Rimac o Bugattiju: Ništa od struje, samo benzin

Piše D  /  08.09.2022., 20:05h

Mate Rimac otkriva detalje iz desetogodišnjeg plana za Bugatti.

Prvo je pitanje SUV modela. Aston Martin, Bentley i Rolls Royce su već srušili tabu i uspješno lansirali svoje prve SUV modele, a isto će napraviti uskoro i Ferrari. Čak i McLaren koji se grozi ovog segmenta misli da su SUV vozila "vrlo važna“. Stoga se kao jedina linija obrane od SUV-manije spominje Bugatti, prenosi Index.hr.

S pravom, jer je sada i Mate Rimac jasno rekao kako u bliskoj budućnosti neće biti SUV modela u ponudi Bugattija. U intervjuu za Automobilwoche šef koncerna Bugatti je izjavio kako SUV model nije u desetogodišnjem planu Bugattija. 

I ne samo to, u narednih deset godina neće biti ništa od električnog Bugattija. Ponovimo, do 2032. godine kada će vjerojatno svi imati električni model, Bugatti ga neće imati u asortimanu. "Čisto električni model nije u našem desetogodišnjem planu za Bugatti. A neće biti ni SUV-a“, rekao je Mate Rimac za njemački medij. 

Naravno, Bugatti neće ignorirati elektrifikaciju. Rimac je tako pri predstavljanju Mistrala potvrdio kako će W16 u mirovinu, a nasljednika Chirona će biti snažno elektrificiran. Stoga očekujte downsizing na djelu, ali i još bolje performanse. Nadajmo se da osnova ipak neće biti novi V12 razvijen za nasljednika Aventadora.

Rimac je u istom intervjuu izjavio i kako je jedan od ciljeva da električni doseg bude bar 50 km. S time vlasnici u vožnji gradom ne bi morali paliti termalne zvijeri. Hm, teško da će to proći, jer zvuk motora je sastavni dio predstave za javnost, zar ne?

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 17:58