StoryEditor

Martinović: Vatrogasci u ZHŽ-u imaju bolji status

Piše D  /  04.05.2019., 04:05h

- ZHŽ je jedina županija u Federaciji u kojoj sve općine i gradovi imaju formirane profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP), a zadnjih nekoliko godina bolji je i status vatrogasaca za razliku od dosadašnjih godina jer su vatrogasci u tim općinama zaposleni i imaju pune doprinose, a to nije uvijek bio slučaj - kazao je Martinović. 

Dodao je kako je u toj županiji dobra situacija i kada su u pitanju dobrovoljna vatrogasna društva (DVD). 

- Osim profesionalnih postrojbi, situacija u dobrovoljnim vatrogasnim društvima diljem županije je dobra. Trenutno ZHŽ ima tri takva društva koja dobro funkcioniraju, a u narednom periodu radit ćemo na intenziviranju osnivanja i novih društava - ističe Martinović.

Kako je kazao, ZHŽ je mala županija, a broj od sedam postrojbi govori kako je sigurnosna protupožarna situacija dobra, s obzirom na to da su i puno veće županije u FBiH slabije opremljene.

- Brojka od sedam postrojbi nam puno govori, a jedini potencijalni problem je nedostatak vrhunske opreme i mlađih ljudi koji bi se još bolje nosili s izazovima prouzrokovanim od požara. Mi smo ipak zadovoljni jer se stvari mijenjaju nabolje i možemo očekivati pomlađivanje kadrova i jači angažman jedinica lokalne samouprave po pitanju zaštite od požara jer su svi načelnici u ZHŽ dali podršku radu postrojbi - ističe prvi čovjek CZ te županije.

Martinović je svim vatrogascima čestitao Međunarodni dan vatrogasaca i njihovog zaštitnika svetog Florijana.

- Svim vatrogascima želim čestititati i njihov dan, odnosno, svetog Florijana, i želim da u narednim mjesecima imaju što manje posla - kazao je Martinović, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:22