StoryEditor

Marin Čilić više nije prvi hrvatski reket

Piše D  /  29.05.2019., 10:05h

Marin Čilić ispao je u drugom kolu Roland Garrosa nakon šokantnog poraza od Grigora Dimitrova 3-2, a s obzirom na to da je prošle godine ispao u četvrtfinalu sada je izgubio mnogo bodova.

Dovoljno bodova da ga prestigne dosad drugi hrvatski reket, 22-godišnji Borna Ćorić! Već duže vrijeme se Zagrepčanin nalazi u top 15, no dosad je uvijek Marin bio ili daleko ili malo iznad, sve do ovog turnira. 

Tako je Marin predao titulu prvog hrvatskog reketa Ćoriću i sišao s trona na kojem se nalazio dugo vremena. Jako dugo. Gotovo desetljeće! Posljednji put kad je prvi reket Hrvatske bio netko tko se nije zvao Marin Čilić to je bio Ivan Ljubičić u srpnju 2011. godine.

A ako se Čilić ne probudi na travnatoj sezoni, mogao bi pasti i dalje. U drugoj polovici lipnja igra se turnir u Londonu na travnatoj podlozi, a tamo je Mrnja prošle godine slavio i tako ugrabio 500 bodova za ATP ljestvicu. Ipak, u isto doba je i Borna slavio na turniru u Halleu, pa i on ima jednak broj bodova za obraniti, a na Wimbledonu su obojica - kiksali.

Ipak, s obzirom na to da je Marin danas odigrao briljantan meč, izgleda kako je možda napokon prekinuo stagnaciju svoje igre koja je trajala već nekoliko mjeseci.

A s obzirom na to da su imali slične rezultate prošle godine u travnatom dijelu sezone, o tome tko će sljedećih mjeseci biti najbolji reket odlučivat će upravo turniri koji slijede i ništa više...

Dnevnik.ba

07. kolovoz 2022 21:05