StoryEditor

Mamić se divi Vučiću: ´Volio bih ga upoznati, čuo sam da pita za mene...´

Piše D  /  02.01.2019., 04:01h

"Na sav posao i obveze koje ima, primjećujem da Aleksandar Vučić veliku pažnju poklanja i sportu. A to što predsjednik države voli sport čudesno je bitno za jednu zemlju. Za sportaše je to najvažnije", rekao je Mamić pa dodao:

"Znam da je Vučić u nekoliko službenih posjeta s hrvatskim delegacijama ili pojedincima u Zagrebu i Vukovaru pitao za mene i hvalio moj rad. To mi je veliki kompliment. On je poznati navijač Crvene zvezde i očigledno se dosta razumije u nogomet. Nažalost, nisam imao priliku upoznati Vučića, ali bih ga volio upoznati."

Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora i "spasio" se bijegom u Bosnu i Hercegovinu. Protiv Vučića se pak vode prosvjedi u Srbiji koji traju četvrtu subotu zaredom.

U subotu se na ulicama Beograda okupilo oko 50 tisuća ljudi. Jedna od poruka Vučiću koju su u rukama držali prosvjednici bila je "Puko si". 

Riječ je o prosvjedu "Jedan od pet milijuna" kojim su deseci tisuća ljudi tražili smjenu ministra policije i pozvali šefa države da ih prebroji aludirajući na njegovu izjavu da im zahtjeve neće ispuniti makar ih bilo pet milijuna. 

Sa Srbima je Zdravko Mamić podijelio još neke svoje ideje.

"Sportaši su često glupi jer dozvoljavaju da se stvari odvijaju mimo njih. U svakom narodu na svijetu najviše ima baš sportaša. Tu spadaju oni koji igraju, oni koji se rekreiraju, to su veterani, ali i navijači, koji te sportaše prate i bodre. Oni bi trebali sebi birati predsjednika, lidera koji je sklon sportu. Da bi i njima bilo bolje. Da dobiju dobar zakon o sportu, organiziranu pomoć da sport može opstati, da funkcionira. Vidite da se uvijek u borbi za vlast, po pravilu, pojave vojni, kulturni, financijski, trgovački lobi, a uvijek im u toj borbi posluže sportaši, koji se jednostavno ne znaju organizirati", smatra Mamić.

"Klubovi bez pomoći države, recimo, ne mogu izgraditi infrastrukturu. Zašto je problem za državu Srbiju ili Hrvatsku da sagradi 20 terena s tribinama od po pet do deset tisuća mjesta? Pa, to je najisplativiji posao na kugli zemaljskoj! To radi ozbiljan i normalan političar. Samo narod koji je sretan i koji je zdrav može biti i produktivan. Ne može depresivan i predebeli narod, koji boluje od raznih bolesti, ići naprijed. A sport je za to najbolje rješenje."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:54