StoryEditor
Milorad dodik:

"Maliciozna politika u Sarajevu nije dozvolila prolazak plinovoda ispod Drine, ali javnost treba znati da su Rusi već odobrili tu investiciju"

Piše srna  /  17.09.2022., 18:53h

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je da su strateškim planovima Vlade RS precizirani i već ugovoreni radovi za izgradnju brzog puta koji će povezati istočni dio RS.

- Aktivnosti su već dogovorene s Kinezima. To je promjena koja će ovaj kraj komunikacijski otvoriti, smanjiti izolaciju i sve ono što je potrebno - rekao je Dodik novinarima u Sokocu, gdje je danas ozvaničen početak rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu na ulazu u taj grad, iz pravca Sarajeva.

Dodik je rekao da u ovom dijelu Srpske ima sve više privrednih aktivnosti i da je zbog toga potrebno da se što više radi na putnoj infrastrukturi.

On je naglasio da su Vlada RS i Direkcija za puteve, uz suradnju s lokalnom zajednicom Sokolac, započela radove koji koštaju oko 11 milijuna KM.

- Lokalna zajednica Sokolac imat će dobrobiti od tog - pručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o očekivanjima od posjete Rusiji, Dodik je rekao kako će s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o suradnji i politici.

- Idem tamo kako bi s predsjednikom Putinom razgovarao o našoj međusobnoj suradnji. Početkom ove godine, kad smo se vidjeli, rekli smo da ćemo se naći u rujnu kako bi vidjeli što treba uraditi - rekao je Dodik.

On je dodao kako je vjerovao da će u Rusiju otići s riješenim problemom prolaska plinovoda ispod rijeke Drine.

- Maliciozna politika u Sarajevu to nije dozvolila, ali javnost treba znati da su Rusi već odobrili tu investiciju i čeka se samo formalno odobrenje - poručio je Dodik.

On je dodao kako će biti razgovora o političkim stvarima, o tome kako Rusija vidi razvoj situacije, globalno.

- Da vidimo kako bismo mi naše politike mogli, na neki način, da planiramo prema onome što čujemo u Europi i Rusiji - zaključio je Dodik.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 09:44