StoryEditor
reakcija na odluku tužiteljstva

Majka malene Nadin: Sebija Izetbegović voli nadgledati operacije dužnosnika SDA i DF-a. Tako voli nadgledati i tužitelje

Piše desk  /  17.11.2022., 12:46h

Nakon što je danas Tužiteljstvo Županije Sarajevo donijelo odluku da se neće provoditi istraga protiv prijavljenih u slučaju liječenja djevojčice Nadin Smajlović, oglasili su se i iz obitelji poručivši da ih ovime nisu omeli da budu na putu pravde te da idu dalje.

“Nitko ne može istinu zaustaviti. Ni podobni, ni stranački, ni neljudski, ni dušmani… Nismo ni mislili da će biti lako s ‘onima koji neće liječiti ovo dijete, od ovakvih roditelja'”, napisala je na Facebooku Amina Hodžić Smajlović, majka djevojčice Nadin.

Zatim je poslala i poruku direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebiji Izetbegović.

“Ali ima jedna interesantna pojava, da ‘profesorica’ inzistira da prisustvuje operacijama i nadgleda ‘stručnjakinja’ kad god se netko od političara, direktora, dužnosnika SDA, a i DF- a operira. Pa tako voli nadgledati i tužitelje!”, zaključila je Amina Hodžić Smajlović.

Podsjetimo, Tužiteljstvo Županije Sarajevo donijelo je odluku da se neće provoditi istraga protiv prijavljenih u slučaju Nadin Smajlović. To je odlučio tužiteljskim tim. Pojasnili su da se istraga neće provoditi jer, kako kažu, u radnjama prijavljenih nisu ostvarena obilježja kaznenih djela.

Nadin Smajlović je djevojčica čiju je borbu za život i pravo na liječenje pratila cijena Bosna i Hercegovina, a sredinom studenog prošle godine njeno zdravstveno stanje se pogoršalo nakon čega je morala krenuti na put za Tursku.

Otac Nadin Smajlović prijetio je liječniku plinskim pištoljem jer KCUS nije htio odobriti njeno izmještanje u Tursku, protiv oca je podnesena kaznena prijava, a liječnici KCUS-a su odbili liječiti djevojčicu od tuberkuloze, zbog čega je održano nekoliko prosvjeda.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 11:09