StoryEditor

Majka ubojice iz Splita: ‘Par sati prije uhićenja samo je ponavljao dođi, dođi, dođi što prije‘

Piše D  /  14.01.2020., 07:01h

Jesam li ljuta zbog svega? Ne, nisam ljuta nego zabrinuta jer on od straha nije spavao 20-ak dana u komadu. I zločin je napravio rastrojen. Dečki koje je ubio maltretirali su ga i upadali mu u stan po noći i prijetili mu nožem - kaže Etel Zavadlav, majka 25-godišnjeg splitskog ubojice koji je usred bijela dana u subotu brutalno likvidirao Juru Torlaka, Marina Pajića i Marina Bobana zbog maltretiranja njega i brata.

Za Jutarnji list majka Filipa Zavadlava kazala je da se trenutno nalazi u Austriji gdje radi te da će se u Hrvatsku vratiti tek koncem siječnja kada joj završi smjena. Kaže kako je totalno izvan sebe otkad je na internetu vidjela što se dogodilo te da od tada ne prestaje piti tablete za smirenje.

- Uzeli su mu sav novac koji je imao pa mu je hitno trebao novi ukrcaj na brod jer nije imao ni za hranu. Smršavio je osam kilograma u mjesec dana. Na brod se, kao časnik palube, trebao ukrcati ovog tjedna - tvrdi ona.

Ističe kako je njezinom sinu potrebna liječnička pomoć, a ne zatvor. Par sati prije uhićenja čula se s njim. Bio je, kaže, "zbrkan" i samo je ponavljao "Dođi, dođi, dođi što prije".

- Tog dana kad je bilo ubojstvo, htio je otići u bolnicu na hitni psihijatrijski prijem. Spominjao je suicid, bacanje pod vlak i slično, ali nikada ovakav užasan ishod. No otac ga je spriječio u odlasku u bolnicu jer je smatrao da se poslije toga neće moći nigdje zaposliti. A policiji se Filip nije nikad obratio za pomoć, jer ionako ne bi bilo svrhe.

Upitana kako komentira Filipovu kriminalnu prošlost, poručila je da se "pišu bezvezarije pa i da je nju sin tukao, što je apsolutna laž”.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2022 20:36