StoryEditor
kcus

Majci Nadin Smajlović uručena disciplinska prijava, navodi se da je povrijedila radnu obvezu

Piše desk  /  30.11.2022., 12:31h

Amini Smajlović, majci maloljetne Nadin koju su odbili liječiti na KCUS-u, jučer je uručena disciplinska prijava zbog, kako se navodi, "osnova sumnje počinjene povrede radne obveze".

Smajlović je inače diplomirana medicinska sestra zaposlena na Očnoj klinici na KCUS-u. U prijavi se navodi da Smajlović ima osam dana da Disciplinskoj komisiji dostavi pismo izjašnjenja, inače će se u suprotnom smatrati da je suglasna s navodima prijave, prenosi Avaz.

Majka maloljetne Nadin kojoj je prije tri godine na KCUS-u uskraćeno liječenje, ali i izmještanje na kliniku u inozemstvu, burno je reagirala, kao i cjelokupna javnost, nakon što je Tužiteljstvo Županije Sarajevo donijelo naredbu da neće provoditi istragu u ovom slučaju. Tužiteljstvo ŽS je donijelo odluku 14.11.2022., samo dva dana kasnije obitelj je dobila rješenje, a disciplinska prijava je podnesena 18.11.2022. godine.

Interesantno je da je Amini Smajlović uručena tek 28.11.2022. godine, samo dva dana nakon gostovanja na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića gdje je rekla "da joj sve vrijeme govore da je predmet živ, a da se onda donese odluka da istraga neće biti provedena".

- Da moja Nadin nije preživjela, ja bih presudila ljudima koji su odbili pomoći mom djetetu. Tužiteljstvo Županije Sarajevo je obustavilo istragu, a Sabina Sarajlija je donijela tu odluku. Negirala je djetetovu dijagnozu. Ne znamo ni na osnovi čega su napravili nalaz vještaka. Zna se koje ime je odgovorno u mom slučaju i tko štiti to ime. Sabina Sarajlija je rekla da je naš predmet živ, a onda donese odluku da istraga neće biti provedena - poručila je Amina Smajlović.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 12:06