StoryEditor

Macan i Mijić: HDZ ostvario dobar rezultat, Možemo! iznenađenje

Piše desk  /  17.04.2024., 19:59h

Politički analitičari Krešimir Macan i Mato Mijić komentirali su za RTL izlazne ankete.

 

"Čini mi se da su se crvene utvrde dodatno zacrvenile, a to su I., III., VIII., VI. izborna jedinica. Zagreb će odlučiti o pobjedniku", rekao je Macan.

Mate Mijić kaže da u stožerima sad traje posebna melodrama. "Koliko god voljeli nas i Hrvatsku, najviše vole sebe, a ovo je jedan dan u 4 godine kad se odlučuje o njihovoj sudbini. Dio njih nema karijeru izvan politike i bitno je ostati u njoj. Drugi ne vole gubiti, svi su na rubu živaca."

Macan je dodao da je narod odlučio i da je to najbolja poruka večeras. "Svi na ovaj dan mole brojke ankete, mogu li dobiti pet minuta prije, svi su nervozni jer o njima ovise sudbine, ovo su najgorih 5 minuta."

Nakon što su objavljene prve izlazne ankete, Macan je rekao da nema iznenađenja.

"Na kraju se pokazalo da su ankete bile tu, sve je tu negdje, ima dosta rubnih mandata. Svi želimo vidjeti te postotke tko može prijeći, tko može kome uzeti. To će se kroz noć dosta mijenjati", smatra Macan.

"Ako nakon osam godina dobijete 58 mandata, teško da je to podbačaj za HDZ, možda nisu ostvarili neke svoje ciljeve, ali to nije loš rezultat. Predsjednik je evidentno motivirao ljude da izađu na izbore, ali nije ih uspio u većem broju pridobiti da glasaju za SDP. Ima dosta rubnih mandata, mijenjat će se ti odnosi tijekom večeri", rekao je Mijić.

"Kampanja nije bila puna nekih zanimljivosti, ali nakon dvotjedne dosade ipak je Možemo izašao kao pobjednik", dodaje Mijić. Oni su povećali svoj klub, pametno su se prilagodili ulasku predsjednika u kampanju, otišli sa svojom kandidatkinjom u drugi plan, počeli pripremati teren i svjetonazorske poruke za svoje birače. Možemo je svojom kampanjom u finišu dobio više nego što su sami očekivali, smatraju komentatori.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:03