StoryEditor
kultura

Lutkarsko kazalište Mostar 170. izvedbom Šume Striborove otvara vrata kazališta u novom ruhu

Piše fena  /  26.04.2023., 16:43h

U povodu svečanog otvaranja novouređenih i rekonstruiranih prostorija, u sklopu projekta ‘‘Mostar – Prostori koji pokreću‘‘, Lutkarsko kazalište Mostar će u petak 28. i u subotu 29. travnja u 11 sati održati jubilarnu 170. izvedbu predstave ‘‘Šuma Striborova‘‘.

Iz Lutkarskog kazališta navode kako je predstava je prigodna za djecu od 6 godina. Redatelj predstave je Zvonko Festin, a u predstavi igraju Jadranka Popović- Miljko, Tibor Oreč, Ivan Nevjestić, Marta Haubrich, Anela Planinić Škutor, Ana Ljubić i Dino Gluhović.

Kroz projekt ''Mostar – Prostori koji pokreću'' Lutkarsko kazalište Mostar je u potpunosti izmijenilo izgled ulaznog dijela kazališta i predvorja, izgradilo novi toalet  prilagođen potrebama osoba s  invaliditetom, te u samom gledalištu postavilo nova izdignuta sjedala koja će našoj publici zasigurno poboljšati sam doživljaj predstava, priopćilo je Lutkarsko kazalište Mostar.

Cilj projekta bio je stvoriti još topliju atmosferu za vjernu publiku i učiniti svaki posjet kazalištu još ljepšim i pristupačnijim. Inače, projekt ''Mostar - Prostori koji pokreću'' podržava Vlada Ujedinjenog kraljevstva, a implementira ga ''People in Need ''(PIN).

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 06:31