StoryEditor

Luka Modrić osvojio "krpenu" loptu koju je blagoslovio Papa Franjo

Piše D  /  25.07.2018., 03:07h

Prema rezultatima, Modrić je dobio 33,33 posto glasova, slijedi Antoine Griezmann s 23,21 posto, treći po redu bio je Kylian Mbappe s 11,16 posto glasova, četvrti je bio Edinson Cavani s 9,89 posto, a peti Neymar sa 5,91 posto glasova. Šesto mjesto dijele Belgijanci Eden Hazard i Romelu Lukaku s po 4,22 posto glasova, piše KTABKBIH.net

Iz „Scholasa" su objasnili da „hrvatski vezni igrač koristi svoje sposobnosti u korist tima. Trud, solidarnost i poštovanje koje je pokazao vrijednosti su koje je njegovao još od mukotrpnog djetinjstva. Odrastao je u pastirskoj obitelji, čuvao je koze na planini gdje je bilo i vukova, a kasnije je proživio teško životno razdoblje za vrijeme rata. Dječak koji sada igra za Real Madrid izabran je za igrača s najboljim vrijednostima u Rusiji 2018."

Nagrada je posebna jer ju je blagoslovio papa Franjo, a izradila su je djeca iz Chicoma, Mozambik. „Oni svakodnevno prelaze dug put da bi došli u školu, te od rane dobi pomažu u kućanskim poslovima. Lopte izrađuju od krpa, plastičnih vrećica, konopa i mreža, predstavljajući entuzijastično iste vrijednosti i koristeći ih na svojim igralištima. Loptu je papa Franjo blagoslovio 30. lipnja u Domu Svete Marte u Vatikanu, te se tom prilikom prisjetio kako je i on kao dječak igrao nogomet krpenom loptom", pojasnili su organizatori.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:54