StoryEditor

Lijepa Bugojanka najbolja sportašica u Austriji!

Piše D  /  13.11.2020., 03:11h

Imam čin vodnice, razmišljam i o studiju, govorila je lijepa Ivona Dadić (26) prije koju godinu dok je primala jednu u nizu svojih sportskih nagrada.

Ali sad će prvi put primiti nagradu za najbolju sportašicu Austrije. Tu atraktivnu atletičarku, sedmobojku, austrijski su novinari proglasili sportašicom 2020. godine, ispred skijaške skakačice Chiare Hölzl i klizačice Vanesse Herzog. Dosad je u tom izboru dvaput bila druga: 2016. i 2018. godine.

U izboru za najboljeg sportaša pobijedio je tenisač Dominic Thiem ispred nogometaša Davida Alabe i skijaša skakača Stefana Krafta, a najbolja ekipa su nogometaši RB Salzburga.

U istom je izboru tri puta pobjeđivala jedna druga austrijska Hrvatica, Mina Jukić, i to 2002., ‘08. i ‘09.

Ivona Dadić jedna je od najljepših sportašica svijeta, njezin Instagram profil ima 179.000 pratitelja. 

Ivona se preselila u Austriju s 10 godina, roditelji su joj Hrvati iz Bosne i Hercegovine, osvajala je medalje na europskim prvenstvima, a gdje god se pojavi, atraktivna dugonoga Ivona privlači poglede. Rusi su je proglasili najljepšom sportašicom Olimpijskih igara 2012., što joj je bilo prvo veliko natjecanje.

Ivona radi u austrijskoj vojsci, a prije deset godina u prometnoj nesreći poginuo joj je brat Ivan.

- U spomen na njega imam tetoviran križić s njegovim imenom, a na svakom natjecanju nosim i njegovu sliku ispod dresa kako bi bio sa mnom zauvijek. Mislim da mi to donosi sreću. Jako mi nedostaje - rekla je Ivona.

Na društvenim mrežama objavjivala je i fotografije s hrvatskim dresom uz poruku: ‘Budi ponosan‘, prenose 24sata.hr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli  (@ivona.dadic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli  (@ivona.dadic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli  (@ivona.dadic)

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:58