StoryEditor

Lampard prozvao Kovačića: "očekujem golove od njega, znam da može"

Piše D  /  24.08.2019., 12:08h

Chelsea je prošle sezone zabio svega 63 gola u Premiershipu, najmanje od prvih šest klubova na ljestvici, i novi trener Frank Lampard (41) zahtijeva veći angažman veznih igrača.

"Bluesi" su zabili samo jedan gol u dvije utakmice nove ligaške sezone, a među onima od kojih očekuje veći angažman u ofenzivi je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (25), koji još nije zabio gol za londonski klub u 54 natupa.

- Golovi su važni od modernoga veznog igrača, čak i da pokuša doći do dvoznamenkastog broja. Svakako mislim na Kovačića, on ima sposobnost i talent da se priključi golovima - rekao je legendarni veznjak Chelseaja koji je zabio 211 golova u 13 godina na Stamford Bridgeu pa dodao:

- Igrači poput Masona i Rossa Barkleyja također imaju te vrline. Moramo zabijati više golova. Ima dovoljno kvailtete u ovoj momčadi kako bi sigurno pobjeđivala i bez Edena Hazarda. 

- Najbolje momčadi Europe trebaju imati igrače koji redovito zabijaju. To je izazov i za nas jer nismo takvi. Pogledajte Liverpool. Uz ofenzivni trojac zabili su preko 60 golova prošle sezone. Moramo zabijati s različitih mjesta na terenu, to je sasvim jasno - zaključio je Lampard.

Chelsea u subotu od 13:30 gostuje kod Norwicha u pokušaju da dođe do prve ovosezonske pobjede nakon teškog poraza kod Manchester Uniteda na startu Premiershipa (4-0), poraza od Liverpoola u europskom superkupu nakon penala u Istanbulu (7-6,  2-2) te domaćeg remija s Leicesterom (1-1), piše 24sata.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:15