StoryEditor
najava

Kviz sa Deanom Kotigom za srednjoškolce u Tuzli

Piše fena  /  12.05.2024., 16:44h

Dean Kotiga najpoznatiji je kao lovac iz hrvatske verzije tv kviza Potjera, a često nastupa i na kvizaškim natjecanjima diljem naše regije.

- U okviru Sajma kave i čokolade u Tuzli će de održati kviz s Deanom Kotigom za srednjoškolce u subotu, 18. 05. 2024. godine, s početkom u 12 sati.

Kako je priopćeno iz ove obrazovne ustanove, srednjoškolci iz Tuzle i Tuzlanskog kantona će se okupiti kako bi testirali svoje znanje i takmičili se u dinamičnom okruženju.

Dean Kotiga najpoznatiji je kao lovac iz hrvatske verzije tv kviza Potjera, a često nastupa i na kvizaškim natjecanjima diljem naše regije.

Organizatori UG Activus i Richmond Park Međunarodna škola Tuzla ističu da i na ovaj način žele raditi na podizanju svijesti mladih o obrazovanju, edukaciji i znanju.

-Kroz kviz s Deanom Kotigom u okviru Sajma kafe i čokolade također obilježavamo Svjetski dan obitelji i Svjetski dan zajedničkog života u miru. U okviru Sajma kafe i čokolade pored 20 srednjoškolskih ekipa sudjelovat će i 80 ekipa kvizaša koji će u prostoru održavanja Sajma kafe i čokolade u Tuzli testirati svoje znanje s Deanom Kotigom, navode organizatori.

Ovaj događaj nije samo prilika za zabavu, već i za poticanje timskog rada, komunikacije i razmišljanja izvan okvira. Richmond Park International School Tuzla ponosno podržava inicijative poput ovog kviza koje potiču učenike da istraže svoje interese i razvijaju svoje sposobnosti, poručuju iz ove obrazovne ustanove.

Dnevnik.ba

23. lipanj 2024 14:01