StoryEditor
davos

Krišto s Vučićem: Dobri bilateralni odnosi BiH i Srbije vrlo važni za obje države

Piše desk  /  17.01.2024., 14:56h

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Davosu s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem o unaprijeđenju bilateralnih i regionalnih odnosa u ozračju integracija u Europsku uniju (EU).

Krišto je kazala kako je razgovarano o brojnim prioritetima, ocjenjujući da je razgovor bio veoma prijatan i konstruktivan. 

Naglasila je kako su dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije vrlo važni za obje države, ali i cjelokupnu regiju. 

Dodala je kako BiH želi imati dobru i konstruktivnu suradnju s Republikom Srbijom i rješavati otvorena pitanja u dobroj vjeri i dijalogom, jer je to jedini put za kreiranje stabilnog i sigurnog okruženja, što su temeljni preduvjeti za ekonomski napredak, koji je u zajedničkom interesu i od osobite važnosti za obje države.

Predsjedateljica Krišto je naglasila kako se raduje službenom posjetu Beogradu. 

Istovremeno je potvrđeno da će delegacija  Republike Srbije sletjeti na aerodrom u Mostar zbog sudjelovanja na Mostarskom sajmu u travnju ove godine, čime će se službeno obilježiti otvaranje linije Beograd - Mostar.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:17