StoryEditor
Predsjedavajuća Vm bih

Krišto: "Razgovarat ćemo o Planu rasta za zapadni Balkan i o jačanju regionalne suradnje"

Piše fena  /  16.05.2024., 10:48h

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto izjavila je danas u Kotoru prije početka Samita lidera zapadnog Balkana i Europske unije da će s kolegama iz regije razgovarati o Planu rasta za zapadni Balkan i o jačanju regionalne suradnje.

Izrazila je uvjerenje da će panel-diskusije biti kvalitetne i da će svaka zemlja predstaviti napore koje ulaže na putu prema realizaciji zajedničkih inicijativa.

- Kad je BiH u pitanju, dolazimo dosta spremni i pratimo sve aktivnosti, kao i dinamiku u odnosu na zadane rokove kad je u pitanju implementacija Plana rasta za zapadni Balkan - rekla je Krišto.

Dodala je da BiH sudjeluje i u radu na postojećim inicijativama na jačanju regionalne suradnje, poput stvaranja regionalnog tržišta koje vodi prema uspostavi jedinstvenog europskog tržišta.

Krišto je naglasila da je raduje što bi Bosna i Hercegovina trebala biti domaćin narednog Samita lidera zapadnog Balkana i EU. 

Današnji samit organiziran je pod sloganom "Jedna regija, zajednička vizija".

Regionalni lideri će tijekom panel-diskusije razgovarati o temama "Sadašnja situacija i planovi za budućnost - Novi plan rasta" i "Doprinos jačanju regionalne suradnje".

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 22:27