StoryEditor

Kostelić i Pavlek o izbacivanju Zrnčića-Dima iz reprezentacije

Piše D  /  27.10.2018., 01:10h

32-godišnjak trenutno odrađuje pripreme u Litvi u odličnim uvjetima za trening s obzirom na to da ima pristup skijaškoj dvorani, ali s njim nisu ostali hrvatski reprezentativci. Zrnčić-Dim je objasnio i zašto.

"Zato što sam izbačen iz reprezentacije pa se moram snalaziti", priznao je kratko i otkrio da mu je tu vijest priopćio direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Nije dugo trebalo čekati na reakciju "prozvanog" Pavleka koji je objasnio što se zapravo dogodilo.

"Nažalost, kod Natka je već nekoliko godina prisutna tendencija pada rezultata, čemu je kumovala i ozljeda. S obzirom na to da je on poželio nastaviti skijati, Savez mu pomaže opremom i skijama, a u svibnju i rujnu pripremao se zajedno s nama", kazao je pa dodao:

"Teško je to jer i ja sam izrastao iz skijanja i to razumijem. Nisu mi to lake odluke pa zbog toga ponekad i noćima ne spavam. Nažalost, zbog smanjenog proračuna Saveza i pada Natkovih rezultata, drukčije nismo mogli. Doduše, Natka dobar rezultat može i vratiti u reprezentaciju", dodaje Pavlek.

O cijeloj situaciji očitovao se i Ivica Kostelić.

"Natko Zrnčić-Dim više nema status reprezentativca, no ja ću mu pomoći koliko mogu. On će vjerojatno voziti sve utrke brzih disciplina, no bit će to za njega jako teško jer skijanje kao sport zahtijeva ogromnu logistiku. No Natku treba pomoći jer mi nemamo ni blizu nekoga drugoga tko bi mogao nastupati u brzim disciplinama", kazao je Ivica.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 12:39