StoryEditor

Košarac: Razgovor Osmice i Mektića je razgovor poslodavca i poslušnika

Piše D  /  06.09.2018., 01:09h

- Razgovor Osmice i Mektića je razgovor poslodavca i poslušnika. Oni su politički istomišljenici jer obojica imaju cilj da ruše institucije Republike Srpske. Žalosno je i po Republiku Srpsku opasno da je Mektić i njemu slični predstavljaju u obavještajno-sigurnisnim strukturama na nivou BiH - poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

Na pitanje da prokomentira izjavu Mektića da je razgovarao s Mehmedagićem, koji je, prema njegovim riječima, odbacio navode predsjednika Republike Srpske da ta agencija prisluškuje najviše službenike Srpske i Srbije, Košarac je rekao da je očigledno da Osman Mehmedagić Osmica u potpunosti kontrolira Mektića, koji je u funkciji običnog glasnogovornika direktora OSA-e, kako u slučaju prisluškivanja najviših funkcionera Republike Srpske i Srbije, tako i u slučaju zabrane ulaska ruskom piscu Zaharu Prilepinu u BiH.

On je dodao da jadno izgleda Mektićev pokušaj da odgovornost za neprijateljske akcije OSA-e prema Republici Srpskoj i Srbiji prebaci na Parlamentarnu skupštinu BiH.

- Mektić se ili pravi lud ili nema pojma o tome da u parlamentu BiH i dalje postoji Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA-e, ali da rad te komisije više od godinu dana opstruiraju upravo SDA i SDS. Te dvije partije smijenile su predsjedavajućeg te komisije Nikolu Špirića s ciljem sprečavanja parlamentarne kontrole nad radom OSA-e. Unatoč brojnim apelima parlamentaraca, ta se komisija, nakon Špirićeve smjene, sastala samo jednom i to da bi, po nalogu direktora OSA-e, odobrila budžet te agencije - kaže Košarac.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 10:03