StoryEditor

Košarac: Neprihvatljiva izgradnja nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori

Piše D  /  30.01.2020., 06:01h

Košarac je kazao da su svi nivoi vlasti u BiH suglasni da je neprihvatljiva namjera Hrvatske da gradi sporno odlagalište u neposrednoj blizini granice sa BiH, te da je Ministarstvo kojim rukovodi kontakt točka za rješavanje ovog bilateralnog pitanja sa susjednom zemljom, što će mu kao resornom ministru biti prioritet u radu, prenosi Fena.

Tijekom sastanka istaknuto je da Hrvatska sa BiH nije obavila konsultacije prilikom usvajanja strateških dokumenata o zbrinjavanju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, kao i da je EU zauzela stav da Hrvatska mora obavijestiti Europsku komisiju o svojoj konačnoj odluci, te da će EU u tom kontekstu pratiti njene aktivnosti.

Košarac je izrazio nadu da će ovo bilateralno pitanje sa Hrvatskom biti riješeno diplomatskim putem u duhu dobrosusjedskih odnosa. S tim u vezi, on je naglasio da je sličan problem ranije zabilježen između Italije i Slovenije, ali da je riješen uz pomoć EU, što je ocijenio dobrom praksom koju treba primijeniti u slučaju BiH i Hrvatske, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Dnevnik.ba

01. srpanj 2022 08:47