StoryEditor
"otopljavanje odnosa"

Kordić pozvao da se ispoštuje Mostarski sporazum

Piše Desk  /  12.01.2022., 14:49h
Mario Kordić, gradonačelnik Mostara pozvao je danas da se ispoštuje drugi dio Mostarskog sporazuma kojim se Baskir Izetbegović zajedno s Draganom Čovićem obvezao mijenjati izborni zakon.

-Uz čestitku ambasadorima i iskrenu zahvalu za doprinos izborima u Mostaru, naglasio sam potrebu da se implementira i drugi dio mostarskog sporazuma koji se odnosi na Izborni zakon, napisao je Kordić na Facebooku.

Također, Kordić je izrazio žaljenje zbog dijela vijećnika koji nisu bili prisutni na današnojj svečanosti i naglasio kako je potrebno razumjeti suživot i specifičnost Mostara.

-Kao što je u Mostaru, tako i državi Bosni i Hercegovini, ovdje nije susret samo tri etničke grupe, ovdje je susret tri svijeta: islamskog, pravoslavnog i katoličkog. Satkana je od raznih identiteta koji su zasebni, a opet oni čine jedan identitet Bosne i Hercegovine. I zato je BiH tako komplicirana, ali zato je i tako važna. Da nije komplicirana, već bi bila riješena, a da nije važna nitko se ne bi njome bavio, napisao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara pojašnjava da je ovdje na ispitu puno više nego što geografski, brojčano i ekonomski značimo.

-Ovdje se iskušava multikulturalnost, ovdje je na ispitu dijalog i ekumenizam, najveće ideje zadnjeg stoljeća. Stoga ovdje treba puno mudrosti i strpljivosti. Kako sam već kazao, naš grad čine građani raznih nacionalnosti, vjerskih orijentacija i različitih ideologija, međutim, ono što je najvažnije – Mostarci su dobri i srdačni ljudi, spremni pomoći svakome u nevolji, a najviše svom susjedu bez obzira tko on bio i kako se zvao. Upravo zato je ovaj grad tako poseban i omiljen od strane svih koji ga pobliže upoznaju. Takva ljudska toplina je rijetko viđena bilo gdje u svijetu, zaključio je Kordić prilažući hashtag #lijepidanuMostaru.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 08:15