StoryEditor
reakcija gradonačelnika

Kordić o neredima u Mostaru: Ne želim vjerovati da su ovo uigrane stvari

Piše N.T.  /  16.11.2021., 15:26h
Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić komentirao je danas navijačke nerede koji su se u subotu poslijepodne dogodili u središtu Mostara. U neredima su sudjelovale navijačke skupine Ultras i Red Army, a jedan mladić je u masovnoj tučnjavi zadobio ozljede opasne po život.

Kordić je rekao kako suosjeća s roditeljima stradalog mladića i kako su neredi posljednja stvar koja je potrebna Mostaru. Također, rekao je kako je stava da bi u središnjoj gradskoj zoni trebalo zabraniti sve grafiti s porukama. Ipak, istaknuo je i kako Grad Mostar problem nasilja ne može sam riješiti.

"Nažalost Mostar nije u nekoj velikoj mogućnosti da nešto konkretno poduzme. Sigurnost pripada županijskoj razini, policija je sve odradila. Imali smo više sastanaka s MUP-om, pitanje jednog od vijećnika je bilo zašto se ne postave kamere po gradu Mostaru. Mi radimo na tom projektu koji bi se trebao realizirati već u siječnju. Mi smo imali odluku županijske vlade gdje su u okviru isplate Gradu Mostaru postavili radare na Bulevaru u vrijednosti od 360 tisuća maraka i ta sredstava su planirana za postavljanje kamera", rekao je gradonačelnik Mostara. 

Nažalost vidjeli ste, dodao je, kako je ljudski život ugrožen zbog jednog grafita.

"Iznimno mi je žao da se takve scene događaju u Mostaru, pogotovo u trenutku kada Mostar počinje biti primjer lokalne zajednice na razini Bosne i Hercegovine. Strašno sam razočaran i suosjećam  roditeljima tog mladića. Poduzet ćemo sve što možemo ali grad Mostar nema nekih velikih mogućnosti", istaknuo je Kordić. 

Kazao je i kako je "poludio" kad je čuo što se u subotu dogodilo u Mostaru.

"Svi smo afektivno reagirali. Ja sam 'poludio' i rekao da bi se trebali svi grafiti u gradu ukloniti. Barem u središnjoj zoni zabraniti slikanje bilo kojih grafita s porukama. Ipak, nisu grafiti u pitanju, već nešto drugo. Problem je ozbiljan i trebat će nam pomoć viših razina  vlasti kako bi se riješila ova situacija", izjavio je. 

Kordić je rekao i kako u Mostaru s vremena na vrijeme imamo ovakve incidente.

"Ne želim vjerovati da su ovo neke uigrane stvari,  da kad u jednom trenutku Grad kreće naprijed da se ovo dogodi. Mislim kako bi i roditelji i svi mi zajedno trebali poslati neke dobre poruke, razgovarati sa svojom djecom te pokušati izbjeći ovakve incidente jer nas vraćaju nazad. Postajemo žarište u državi", izjavio je Kordić.

Opširnije o subotnji neredima u Mostaru čitajte OVDJE.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:49