StoryEditor

Kontrole u SKB Mostar: Provjerava se pridržavaju li se liječnici predviđenog radnog vremena

Piše D  /  19.02.2020., 12:02h

Tako je imenovano Povjerenstvo, kako doznaje Bljesak.info, proteklih dana u kontroli osoblja Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar s naglaskom na ‘reguliranje početka i završetka radnog vremena‘.

‘‘Izvješćujemo Vas da su rukovoditelji organizacijskih jedinica, prilikom provjere radnog vremena od strane imenovanog povjerenstva, dužni staviti na uvid dokumentaciju koju zatraži povjerenstvo, a odnosi se na evidenciju o radnom vremenu‘‘, navedeno je u internom dopisu koji se odnosi na Klinike, Službe, Zavode i Odjele Sveučilišne Kliničke bolnice u Mostaru.

Naime, u Pravilniku o radnom vremenu u zdravstvenim ustanovama koje imaju status ugovorne zdravstvene ustanove, između ostalog definiran je početak i završetak radnog vremena u domovima zdravlja i ugovornim ljekarnama, kao i u drugim ugovornim zdravstvenim ustanovama.

‘‘Radno vrijeme radnim danom počinje u 7,30 sati, a završava u 15,30 sati. Izuzetno, početak i završetak radnog vremena može se i drugačije odrediti, sukladno potrebama stanovništva, oblicima pružanja zdravstvene zaštite, broju zdravstvenih timova i organizacijskim mogućnostima ustanove‘‘, navedeno je u Članku 6. ovog Pravilnika.

U rasporedu radnog vremenu, između ostalog, istaknuto je kako Ugovorne zdravstvene ustanove utvrđuju Pravilnikom o radnom vremenu pružanje zdravstvene zaštite i to: ‘‘a) u hitnoj medicinskoj pomoći neprekidno od 0 do 24 sata sedam dana u tjednu; b) u primarnoj zdravstvenoj djelatnosti organiziranjem rada u jednoj ili dvije smjene, dvokratnim radnim vremenom, prilagođavanjem radnog vremena, te stalnom pripravnošću i dežurstvom prema potrebama stanovništva; c) u ambulantama s malim brojem gravitirajućih pacijenata organiziranjem dužine radnog vremena u skladu sa razmjernim brojem registriranih pacijenata u odnosu na utvrđene normative za jedan zdravstveni tim, d) u specijalističko-konzultativnoj zdravstvenoj djelatnosti organiziranjem rada u jednoj ili dvije smjene…‘‘

Koliko se liječnici pridržavaju navedenih satnica i kakvi će biti zaključci imenovanog Povjerenstva, ostaje za vidjeti.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 05:10