StoryEditor
ministar vp bih

Konaković o presudi Alisi Mutap u slučaju ‘Dženan Memić‘: "Naše pravosuđe je bolesno, korumpirano, posrnulo i nesposobno"

Piše desk  /  06.04.2024., 10:43h

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković prokomentirao je jučerašnje presude u slučaju "Dženan Memić". Alisa Ramić (ex Mutap) pravosnažno je osuđena na dvije i po godine zatvora, a optužena je za prikrivanje dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 9. veljače 2016. godine zadobio ozljede od kojih je preminuo na KCUS-u.

- Alisa Mutap presuđena za prikrivanje dokaza i davanje lažnog iskaza, a svi ostali akteri oslobođeni?! - upitao je u nevjerici Konaković u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Dao je da nam pravosuđe govori da je "Alisa sama prikrila dokaze pred očima svih tužitelja, istražitelja i policajaca i da joj nitko u tome nije pomogao?!".

- Prvo su lažirali prometnu nesreću, pa su kao našli počinitelja. Utvrđeno je naknadno da taj "počinitelj" nije kriv i da prometne nesreće nije bilo. Sad nam kažu da nitko od režisera te bolesne farse nije kriv i da nitko iz institucija koje su ubojstvo mladića željeli prikazati kao prometnu nesreću neće odgovarati - upitao je opet Konaković.

Potcrtao je da je naše pravosuđe bolesno, korumpirano, posrnulo, nesposobno.

- Do zadnjeg se daha moramo boriti za pravednije društvo i sustav u kojem živimo. Zbog rahmetli Dženana, a i zbog sve naše djece - poručio je ministar.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 06:10