StoryEditor
o pregovorima u neumu

Konaković: Nikakav dogovor nije potpisan, ništa nije formalizirano

Piše Desk  /  30.01.2022., 14:29h
Predsjednik Naroda i prave (NiP) Elmedin Konaković rekao je nakon pregovora o izmjenama Izbornog zakona u Neumu da nije realno da se u tri dana riješe svi problemi.

– Teško je u jednoj rečenici reći da li su razgovori uspjeli ili propali. Teško je da u 3 dana neumskog ili nekog drugog sastanka riješe problemi domaćih i međunarodnih presuda, političkog nerazumijevanja i sudara etničkog i građanskog. Naravno da nije moguće sve to u tri dana riješiti. Nikakav dogovor nije potpisan, ništa nije formalizirano. Nemam iskustva od ranije s ovakvih sastanaka, ali što čujem od drugih sugovornika ovo je dosad najkonkretniji od svih sastanaka ikad, jer se vide razlike između implementacija presuda i političkih ambicija – poručio je Konaković.

On smatra da su lideri su svjesni da se nešto mora dogovoriti i da nakon što ohlade glave za dva ili tri dana će biti spremni za konačni stav. Pohvalio je i rad međunarodnih predstavnika, koji, prema njegovim riječima, nisu zauzimali nijednu stranu, te su predlagali i neka konkretna rješenja koja i jednako bole i jednako donose svim stranama.

– U uspostavi mjere etničkog i građanskog nastojao sam da ne dominira etničko. Nismo zadovoljni kako se tretira status kluba Ostalih na prostoru FBiH, kako sudjeluju u radu, kako sudjeluju u radu kolegija. Otvorena su razna pitanja – kazao je.

Konaković je zaključio da ne vjeruje da će doći do blokade izbora, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 03:15