StoryEditor
reakcije iz sarajeva

Komšić poručio Schmidtu: To nije dovoljno

Piše desk  /  12.04.2022., 21:15h
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini donio je odluku da suspendira Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS

"Između toga da postupi ili odstupi, Schmidt je ipak odabrao da postupi, iako to nije dovoljno, jer mora poništiti sve antiustavne zakone, a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS", kratko je prokomentirao Željko Komšić, član Predsjedništva BiH odluku koju je donio visoki predstavnik BiH Christian Schmidt da suspendira Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini donio je odluku da suspendira Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS, prenosi n1.

“Suspendirao sam primjenu Zakon do ocjene Ustavnog suda kako bi se izbjegle negativne pravne reperkusije za građane i potencijalne investitore. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinom kako bi je uskladio s odlukama Ustavnog suda. Ovom odlukom jasno se daje do znanja da samo država Bosna i Hercegovina može raspolagati državnom imovinom odnosno uređivati vlasništvo nad državnom imovinom, što se primjenjuje na sve nivoe vlasti u BiH”, rekao je Schmidt.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 15:53