StoryEditor

Komšić: Čović se poklonio zločincu Dariju Kordiću

Piše D  /  08.09.2018., 02:09h

"Bio sam prvi koji je došao u Grabovicu kao član Predsjedništva, te ću tamo biti uvijek. Ja pamtim riječi svjedočenja braće Zadro, i svako malo se sjetim tog mjesta i datuma za koji Grabovicu vezujem. Ono što je razlika između mene i Čovića je što on grli one koji stoje iza logora, ubijanja i progona Bošnjaka Hercegovine. Ja se onih koji leže robiju za masakr u Grabovici stidim", poručio je Komšić, prenosi vijesti.ba

"Nećete čuti priču o Grabovici ni od jednog drugog kandidata za Predsjedništvo. Njihovi eksperti za kampanje i savjetnici su im rekli da je ‘ovog puta‘ preskoče. Ja kao ‘Zlatni ljiljan‘, borac Armije Republike BiH, znam da je svaki zločin teška mrlja na pravednosti naše borbe. I nikad nećemo biti isti. Ja sam se žrtvama Grabovice poklonio. Čović je odabrao da se pokloni Kordiću", rekao je Komšić.

- Mi ćemo se takvoj politici koja se ne može svrstati pod okrilje civilizacije, suprostaviti, pokazati snagu i odlučnost, i uvjereni smo da ih samo na takav odlučan način možemo dovesti do toga da odustanu od svojih planova, zaključio je Komšić.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:44