StoryEditor

Komšić: BiH nezaustavljivo ide prema članstvu u NATO-u

Piše D  /  31.01.2020., 07:01h

Komšić je rekao da je sljedeći korak ulazak BiH u NATO. U emisiji "Puls" BN televizije naglasio je je: "BiH je na neuzastavljivom putu prema članstvu u NATO-u".

"Mi smo davno tražili članstvo u NATO-u, čini mi se još u vrijeme kada je Nebojša Radmanović bio jedan od članova Predsjedništva BiH", rekao je Komšić.

Na konstatacije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Program reformi nije isto što i ANP, Komšić je odgovorio "Svi koji ne vjeruju da je to isti dokument neka ga uzmu i neka ga pročitaju".

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH jučer je razgovarano o izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da NATO članstva nema bez suglasnosti svih. S tim u vezi, iz SDP-a su kritizirali i Komšića.

"Stoga, SDP postavlja pitanje koalicijskom trokutu DF, SBB i SDA, a naročito predsjedatelju Predsjedništva Željku Komšiću, kako odgovara na tvrdnje kapetana bošnjačke reprezentacije? Znači li to da je DF svjesno obmanuo javnost tvrdnjom da je NATO već na Drini?", priopćili su iz SDP-a.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 00:21