StoryEditor

Kinezi koji grade autocestu u Crnoj Gori su pod nadzorom

Piše D  /  26.01.2020., 01:01h

Radnici iz Kine koji grade autoput u Crnoj Gori pod stalnim su zdravstvenim nadzorom, a zbog širenja koronavirusa mjere opreza su pojačane, priopćio je u nedjelju direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Na izgradnji autoceste u Crnoj Gori angažirana je kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC) koja na gradilištu trenutno ima oko dvije tisuće radnika iz Kine. 

- Imaju zdravstvenu ustanovu i u slučaju bilo kakve sumnje obavještavaju nas. To jeste nadzor i mi smo tu nadležni da reagiramo na njihovu eventualnu prijavu, jer nam moraju prijaviti sve - propćio je Mugoša dnevniku Dan.

On je rekao da je s predstavnicima ambulante koja brine o zdravlju kineskih radnika u Crnoj Gori već obavljen razgovor. Dobili su obvezujuću preporuku da se svi putnici koji dolaze iz Kine, ukoliko imaju povišenu temperaturu ili bilo koji drugi simptom prijave nadležnoj aerodromskoj službi.

- Na svu sreću do sada nismo imali takvih slučajeva - rekao je Mugoša.

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova u subotu je priopćilo da su svi crnogorski državljani koji se nalaze u kineskim provincijama koje su pogođene koronavirusom zdravi, te da je veleposlanstvo te zemlje u Kini u stalnom kontaktu sa nadležnim službama u toj zemlji, prenosi Hina.

Dnevnnik.ba

23. travanj 2024 18:09