StoryEditor

Kineski turisti iz Wuhana nakon Plitvica posjetit će Dalmaciju i BiH

Piše D  /  26.01.2020., 12:01h

Prema informacijama, oni su na tlo Europe doputovali avionom, i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga su u milanskoj zračnoj luci prošli tzv. screening stanja organizma.

Nitko nije imao simptome bolesti.

Prema informacijama koje je objavio spomenuti zagrebački portal, Kinezi koji su pristigli u Hrvatsku su turisti, a doznali smo i njihov plan puta.

Jučerašnji dan su nakon ulaska u Hrvatsku trebali provesti na Plitvičkim jezerima.

Danas bi, pak, tijekom dana trebali posjetiti Dalmaciju, konkretno Zadar i Dubrovnik.

Nakon toga planiraju posjetiti BiH.

Kako je jučer objavljeno, bus s kineskim turistima iz Wuhana, grada iz kojeg je krenuo koronavirus, zaustavljen je na Bregani, a putnici su dobili upute o tome što moraju činiti ako primijete simptome.

Osim toga, vozač autobusa dobio je broj epidemiologa kojemu se mora javiti ako primijeti da netko od putnika ima simptome koronavirusa.

S događajem je upoznat i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji je ranije objavio upute i za putnike koji idu u Kinu te povratnike ili turiste iz Kine.

Novinari su kontaktirali i nadležne službe i NP Plitvička jezera

Nazvali su HZJZ, čija je dežurna epidemiologinja rekla da joj od jutra zvoni telefon građana koji su u panici. “Nema potrebe za panikom”, rekla je i dodala kako je točno objavljena informacija u jučerašnjem članku kada se radi o smjernicama HZJZ.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 03:32