StoryEditor

Kim: SAD su najveći neprijatelj, trebamo bolje nuklearno oružje

Piše D  /  09.01.2021., 09:01h

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un pozvao je na razvoj naprednijeg nuklearnog oružja i rekao da je SAD "naš najveći neprijatelj", prenijeli su državni mediji u subotu, što predstavlja snažan izazov izabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu samo nekoliko dana prije preuzimanja dužnosti.

Neprijateljska politika Washingtona ne bi se promijenila bez obzira na to tko zauzme Bijelu kuću, ali odustajanje od te politike bilo bi ključno za sjevernokorejsko-američke odnose, rekao je Kim, prema državnoj novinskoj agenciji KCNA.

"Naše bi se vanjskopolitičke aktivnosti trebale preusmjeriti na svladavanje SAD-a, našeg najvećeg neprijatelja i glavne zapreke našem inovativnom razvoju", rekao je Kim tijekom primjedbi na rijetkom kongresu stranke u Pjongjangu.

Sjeverna Koreja ne bi "zloupotrijebila" svoje nuklearno oružje, rekao je Kim, ali zemlja širi svoj nuklearni arsenal, uključujući "preventivne" i "uzvratne" udarne kapacitete i bojne glave različitih veličina.

Kim je pozvao na razvoj opreme koja uključuje hipersonično oružje, interkontinentalne balističke rakete, špijunske satelite i dronove, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

18. srpanj 2024 02:25