NOVI TRAVNIK, 10. travnja (FENA) — Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić i v. d. ravnatelja JP Autoceste FBiH Denis Lasić boravili su danas u posjetu Općini Novi Travnik gdje su se sastali s načelnikom Stjepanom Dujom, te potpisali sporazum o prijateljskom okruženju koji ima za cilj stvoriti pozitivno ozračje između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i građana koji žive u lokalnim zajednicama u rubnim naseljima oko brze ceste. (Foto FENA/Duško Pucar)DUšKO PUCAR -
StoryEditor
Središnja Bosna

Katić i Lasić posjetili Novi Travnik

Piše fena  /  10.04.2024., 16:17h

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić i v. d. ravnatelja JP Autoceste FBiH Denis Lasić boravili su danas u posjetu Općini Novi Travnik gdje su se sastali s načelnikom Stjepanom Dujom, te potpisali sporazum o prijateljskom okruženju koji ima za cilj stvoriti pozitivno ozračje između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i građana koji žive u lokalnim zajednicama u rubnim naseljima oko brze ceste.

Na sastanku, kazala je ministrica Katić, bilo je govora i o još nekoliko tema, osim samog sporazuma o prijateljskom okruženju.

- Na prošloj sjednici Vlade prošao je nacrt, a prijedlog otišao u parlamentarnu proceduru o proglašenju općine gradom. Danas smo razgovarali ne samo o projektima u sklopu sporazuma o prijateljskom okruženju, nego smo spominjali i neke druge projekte koji su vezani za magistralne ceste, ali i lokalne prometnice. U proračunu za ovu godinu osigurali smo 22 milijuna za pomoć lokalnim, gradskim i regionalnim cestama i danas smo konkretizirali na koji način Vlada FBiH kroz Ministarstvo kojim rukovodim može još pomoći Općini - rekla je Katić.

Lasić je istaknuo kako su danas potpisali tri projekta ukupne vrijednosti oko milijun i pol KM.

- Mi imamo običaj kuda ide Koridor brze ceste da imamo dobru suradnju s lokalnim zajednicama te dio sredstava nastojimo odvojiti za stvarne potrebe infrastrukturne naravi, prije svega općina. Tako smo danas ovdje završili taj proces, potpisali smo dakle tri projekta ukupne vrijednosti oko milijun i pol KM. Što se tiče kompletne brze ceste lašvanskog dijela, u fazi smo gdje kao Uprava preko resornog Ministarstva idemo ka Vladi da nađemo način financiranja kompletne dionice jer sredstva su znatna i treba ih iznaći. Da idemo na model koji nam se trenutno nudi i s kojim se i mi prvi put susrećemo, a to je financiraj, projektiraj, izgradi. Imamo, dakle, ponudu, ali moramo proći Vladu i Parlament, nadam se da ćemo biti podržani - rekao je Lasić.

Dujo je istaknuo važnost danas potpisanih projekata pogotovo za naselja koja se naslanjaju na brzu cestu.

- Ovi projekti su značajni za naša naselja koja se naslanjaju na brzu cestu. To su projekti predviđeni našim elaboratom dostavljenim Autocestama. Riječ je o projektima potputnjaka na dionici brze ceste Nević Polje-Vitez, rekonstrukcije puta u dijelu MZ Nević Polje, kao i izrada projektne dokumentacije za most koji će povezivati naselja Nova Bila i Nević Polje, odnosno općine Travnik i Novi Travnik - rekao je Dujo.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 03:39