StoryEditor

Karlović novom pobjedom ispisao povijest i izborio meč protiv Ćorića

Piše D  /  08.03.2019., 07:03h

40-godišnjak je u svom stilu izborio pobjedu, kroz dva tie-breaka. Ipak, u meču dva servis-volej igrača, u drugom setu, vidjeli smo čak dva oduzimanja servisa. Prvo je Ebden kod rezultata 2:2 oduzeo servis hrvatskom tenisaču i onda dok se već očekivao odlazak u treći set, Karlović uzvraća pri vodstvu australskog tenisača 5:4. U oba tie-breaka dozvolio je samo tri osvojena poena protivniku.

Ovom pobjedom Karlović ispisao je povijest jer je postao najstariji igrač koji je pobijedio u glavnom ždrijebu nekog Mastersa s navršenih 40 godina.

Div sa Šalate u 2. kolu tako će igrati protiv Borne Ćorića, drugog najboljeg hrvatskog tenisača. Ćorić je bio slobodan u 1. kolu, a u Indian Wellsu brani polufinale iz prošle godine gdje je tijesno izgubio od Federera.

Ćorić inače kroz svoju karijeru najviše problema ima s igračima koji imaju razoran servis tako da bi meč protiv Karlovića mogao biti vrlo neizvjestan. Uostalom, u dva međusobna susreta, izgubio je oba puta. Posljednji put igrali su na Wimbledonu 2016. kada je Karlović slavio u tri seta.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 23:09