StoryEditor

Karamatić: Šarović može samo sanjati da će biti dio vlasti

Piše D  /  24.07.2019., 04:07h

Što se tiče izjave Šarovića da postoji mogućnost formiranja nove parlamentarne većine i da je on spreman biti novi predsjedatelj Vijeća ministara BiH, to su potpuno nerealne tvrdnje.

Najave SDS-a o ulasku u vlast prokomentirao bih samo tako da svi imaju pravo sanjati i izraziti želje, ali zbilja je nešto sasvim drugo. 

Do toga ne može doći ni u jednoj kombinaciji, jer SNSD ima četiri izaslanika u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta BiH. 

Nema nikakve sumnje tko su izborni pobjednici u srpskom i hrvatskom narodu te je svaka kombinacija mimo izbornih pobjednika na granici mogućeg. 

S formiranjem vlasti na razini BiH odugovlači SDA jer želi formirati vlast bez SNSD-a i HDZ-a. Јoš nisu pronašli tu kemiju, kako ju nazivaju, da bi to mogli napraviti. Pokušavaju s međunarodnom zajednicom, sa svima, ali mislim da je neće pronaći, barem ne ovaj mandat. 

Stranka koju vodim se unutar HNS-a BiH zalaže za to da se uopće ne pregovora dok se ne dogovore izmjene Izbornog zakona BiH. Ako SDA i stranke okupljene oko nje, taj tzv. bošnjački blok, ne žele razgovarati o Izbornom zakonu BiH, nemamo o čemu razgovarati, stav je predsjednika Hrvatske seljačke stranke  i člana Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Maria Karamatića.

27. travanj 2024 09:22