StoryEditor
Lider HSS-a

Karamatić: Da su drugi hrvatski političari bili kao Milanović, Herceg-Bosna bi danas bila dio EU i NATO-a, ne bi pričali kako nas Bošnjaci preglasavaju gdje god i kad god stignu

Piše desk  /  03.05.2022., 19:56h
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je prelomio i najavio da će potencijalni ulazak Finske i Švedske u NATO savez uvjetovati jamstvom zapada za ekspresnu izmjenu Izbornoga zakona u BiH.

Portal Bild.ba za komentar je zamolio predsjednika HSS-a u BiH Marija Karamatića. On podsjeća što je HSS u BiH učinio prije nešto manje od godinu dana u Ljubuškom.

“Osobno ja, ali i HSS kao stranka u BiH odavno znamo da Milanović ne priča u prazno. Zato ću podsjetit i da smo mu prošle godine pružili javnu podršku za, ako Bog da, novi mandat. To je bilo tijekom radne večere u Ljubuškom kada je dolazio u posjet našoj zemlji i time smo postali prva stranka u Hrvata općenito koja je to učinila”, rekao je Karamatić za Bild.ba.

Lider HSS-a dodaje i da je “Milanović najveći zagovaratelj hrvatskih prava u BiH”, a činjenica da je osobno spreman staviti veto na prijem Finske u NATO zbog Izbornog zakona u našoj zemlji govori kako je on “spreman djelima stati iza svojih riječi”.

“Svaka mu čast. To je sve što mogu reći”, rekao je Karamatić pa nastavio: “Da su drugi hrvatski političari takvi bili u posljednjih 30 godina, Herceg-Bosna bi danas bila aktivna članica EU i NATO saveza, a ne bi svi skupa pričali o Izbornom zakonu i tomu kako nas Bošnjaci preglasavaju gdje god i kad god stignu”.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:20