StoryEditor

Kaplan nakon presude: "Ovo je politička optužnica, nisam se nasekirao"

Piše D  /  10.01.2020., 03:01h

Kaplan je poslije izricanja presude izjavio da je ovo bila politička optužnica, politička presuda, prepuna manjkavosti i da ne postoji drugostupanjski organ nigdje na svijetu koji nešto ovakvo može potvrditi.

"Uopće se nisam nasekirao, relaksiran sam, ovo je pokušaj HDZ-a, prije svega lokalnog HDZ-a, Stjepana Boškovića i ovih dole lokalnih igrača da pripreme sebi teren za izbore 2020. godine jer znaju da bi prošle izbore izgubili da nisu vršili malverzacije i krali", izjavio je Kaplan.

On pojašnjava da je u svom postupku Centralna izborna komisija (CIK) BiH pomenute postupke Općinske izborne komisije proglasila nezakonitim, a predsjednika Ivana Perića smijenila.
Kaplan je kazao kako vjeruje u pravdu, da bez obzira na to što se svakodnevno u ovoj zemlji šalju ovakve poruke, da u pravdu ne treba vjerovati, on ipak vjeruje.

"Ovo sto posto mora pasti na višim instancama, pa makar da Bošković i Perić sjede u sudskom vijeću", izjavio je Kaplan.

Općinski sud u Čapljini izrekao je danas prvostupanjsku presudu Salmiru Kaplanu i drugima zbog prekida izbornog procesa u Stocu 2016. Kaplanu je izrečena kazna zatvora od dvije godine, Demiru Mahmutćehajiću godina i četiri mjeseca, a Ahmetu Ljuboviću od deset mjeseci.

Osuđenom trojcu izrečene su i novčane kazne i to Kaplanu 1.500 KM, koliko i Mahmutćehajiću, a Ljuboviću 1.000 KM. Na izrečene kazne bit će uložena i žalba, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:58