StoryEditor
pas je spavao

Kandidatkinja za Parlament FBiH se pohvalila udaranjem psa: Uslijedile reakcije

Piše desk  /  18.09.2022., 19:39h

Azra Dramalija, kandidatkinja Koalicije Država za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine izazvala je niz osuda i reakcija, nakon što je na svom Facebook nalogu priopćila kako je udarila psa kišobranom - jer je spavao u saksiji.

“Kako zabraniti psu da u saksijama spava? Ima li neko neku ideju, neki narodni, oprobani lijek? Ja sam, doduše danas primijenila kišobran i klepila ga preko leđa (dok je spavao). Iskreno se nadam da će zapamtiti lekciju”, stajalo je, između ostalog, na njenom Facebook statusu, prenosi N1.

image

Facebook objava

FACEBOOK -

Predvidjela je i to da će se ljubitelji životinja uskoro javiti s reakcijama, što se, sasvim opravdano i desilo.

Jedan od njih je ustvrdio da se radi o zlostavljanju napuštene životinje, “koja je spavala u saksiji jer je beton hladan i mokar od kiše”.

Reagirali su, između ostalih, i iz Koalicije Država, odakle su se ogradili od izjava Dramalije, te najavili ispitivanje spornog slučaja.

“U skladu s principima Koalicije Država naša Etička komisija će ispitati slučaj i donijeti odgovarajuću preporuku o mogućim sankcijama. Izvinjavamo se svima koji su potreseni njenim postom. Hvala svima koji su nas upozorili na taj slučaj”, priopćili su.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 04:26