StoryEditor
zoran milanović

UKRATKO, KAKO FUNKCIONIRA NATO: Ništa se ne pitamo, a odluke su davno donesene

Piše fena  /  16.02.2024., 16:34h

Srbija ne vodi hibridni rat, već kupusaru od politike jer se ne može odlučiti hoće li biti proeuropska ili proruska, rekao je u petak predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, komentirajući mogućnost da Hrvatska stavi tu temu na dnevni red idućeg samita NATO-a.

Ministar obrane RH Ivan Anušić rekao je u četvrtak da Hrvatska želi govoriti o hibridnom ratu i djelovanju ruskih saveznika u jugoistočnoj Europi na idućem samitu NATO-a u srpnju u Washingtonu, jasno aludirajući na Srbiju kao saveznicu Rusije u hrvatskom susjedstvu.

"To je u mojoj ingerenciji, da se nitko ne uvrijedi. Ja bih trebao ići na taj samit", rekao je Milanović novinarima u petak.

"Srbija sama ne zna što hoće. To nije nikakav hibridni rat, to je nekakva kalja, kupusara od politika. Dosta godina vode politiku izrazito proeuropski, onda izrazito proruski, a narod striže ušima. Nažalost, tako je", naglasio je hrvatski predsjednik.

Dodao je da je to tema o kojoj se inače raspravlja na samitima u Bruxellesu, ali da to neće biti slučaj i na samitu NATO-a.

"O tome se sigurno neće raspravljati na samitu NATO-a jer tamo i tako govori tko god što hoće, a odluke se donose puno prije ili paralelno od samita. Nitko nas ništa ne pita", rekao je Milanović, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 18:38