StoryEditor

´Kad sam vidio da izlazi Kosovo, ustao sam i otišao iz lože...´

Piše D  /  23.06.2019., 07:06h

Dodik kaže da je tijekom susreta u Minsku dogovoreno da se na jesen razgovara o novim mogućim sastancima, ukoliko bude interesa domaćih poslovnih ljudi.

On je za Alternativnu televiziju rekao da mu je čast što je boravio u trodnevnom posjetu Bjelorusiji i da je impresioniran Minskom.

Dodik je u petak u Minsku prisustvovao otvaranju Europskih sportskih igara, gdje je demonstrativno nakratko napustio svečanu ložu kad je ispred nje defilirala ekipa sportaša s Kosova, jer, kako je ocijenio, kosovskim sportašima tamo nije bilo mjesto.

Čim su kosovski sportaši završili s defileom, Dodik se vratio na svoje mjesto i u tome, kako je rekao, ne vidi ništa sporno.

"Kad sam vidio da izlazi Kosovo, ja sam ustao i otišao iz lože. Kad su oni prošli i nestali iz vidika, ponovo sam se vratio", objasnio je Dodik.

On je naveo da je pozdravio reprezentaciju BiH kada je naišla, te da je i u trenutku kada je naišla reprezentacija Srbije ustao i pozdravio, što smatra sasvim normalnim.

Kazao je da da razumije potez predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji nije prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja zbog sudjelovanja ekipe samoproglašenog Kosova.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 22:01