StoryEditor

Juričan se obrušio na bivšeg muftiju Omerbašića: Žderaču zraka, nije te smetalo kako se krade

Piše D  /  17.02.2021., 02:02h

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

LJUBAVNO PISMO ŽDERAČU ZRAKA U SKUPŠTINI GRADA ZAGREBA ŠEVKU OMERBAŠIĆU Dragi moj Ševko! Gledam kako si se moj moralni...

Objavljuje Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemiraUtorak, 16. veljače 2021.

"LJUBAVNO PISMO ŽDERAČU ZRAKA U SKUPŠTINI GRADA ZAGREBA ŠEVKU OMERBAŠIĆU

Dragi moj Ševko!

Gledam kako si se moj moralni autoritetu, nekadašnji muftijo, uguzio u Skupštinu grada Zagreba, gdje kao član jedne od finijih političkih stranaka: Bandić Milan 365, besramno ždereš zrak.

Od 39 sjednica Gradske skupštine, od 2017. do danas ti si uspio, moj žderaču, postaviti točno nula pitanja, pa nula replika, kao i nula neslaganja s replikom ili ispravkom netočnog navoda, ali si uspio čak jednom u četiri godine sudjelovati u raspravi. Jednom (1).

Nije te smetalo kako se u gradu krade na Adventu, nije ti smetalo kako se rasprodaje gradska imovina, nije te smetalo kako se Hipodrom pokušao devastirati, kako tajnice postaju šefice Holdinga i holdingovih podružnica, kako pajde grabe na javnim natječajima ili kako dobivaju pinku za građevinski materijal bez javnog natječaja, moj Ševko.

Dok su oni besramno i otvoreno krali, ti si kao predstavnik stranke BM365 gnjilio u Povjerenstvu za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije u Gradu Zagrebu.

Nisu te smetali, moralna veličino, koruptivni sudski procesi Agram, Bog struje, Bundekfest, Cibona, Čistoća, Krašograd, Nadstrešnice, Prljavi policajci, Pročistač, Štandovi, Vrtić, Vruća čokolada... u kojima je optužen gradonačelnik i cijeli jedan vod gradskih pročelnika i zaposlenika.

Kako si ti to sebi sve objasnio – jel, pakao, to su drugi?

Kojim si sebi citatom iz Kur‘ana časnog objasnio to što neumorno dižeš ruku u Skupštini za jednu pljesnivu, pokvarenu robu kao što je ta izraubana Uskokova mušterija, tvoj stranački šef Rezač etiketa? Kako uspijevaš pomiriti sve to u svojoj pobožnoj glavi, moj muftijo, dobitniče nagrade Grada Zagreba 2015.?

Možda kod tebe to ide tako glatko jer tvoj sin Harun eto radi kod Rezača kao savjetnik. U ožujku 2019. je bio s Rezačem čak u Dubaiju, kao poseban viši savjetnik gradonačelnika za investicije i strana ulaganja.

Inače, Harun osim u Uredu gradonačelnika vrijeme krati kao član Nadzornog odbora ZET-a i član Upravnog vijeća Javne ustanove Maksimir. Također je bio i član, redom uspješnih povjerenstava, evo da ih izdvojim samo nekoliko: radna skupina za izradu studije izvodljivosti Termalnog kupališta Zagreb; radna skupina za realizaciju projekta Akvarij u Zagrebu; radna skupina za izradu Studije urbane revitalizacije prostora bivše tvornice željezničkih vozila Gredelj...

U rijetkim trenucima odmora, član je Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i kako bi on sam rekao u jednom intervjuu: "Zagreb je svijetli primjer stvarnog rada s nacionalnim manjinama gdje nam je osiguran financijski i bilo koji drugi segment našega rada."

Kada krene ona priča o tome koliko moraš biti slijepac i moralno dno da držiš ljestve jednom Rezaču etiketa, ti im to lijepo objasni svojim svijetlim primjerom, moj Ševko, moj žderaču zraka u Skupštini...

Dario Juričan, gradonačelnik svemira", napisao je Juričan.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:03