StoryEditor
ruski oporbeni vođa

Još nije poznat uzrok smrti Navalnog, njegovoj majci još nije dopušteno ući u mrtvačnicu

Piše desk  /  19.02.2024., 10:09h

Ruski istražitelji još nisu utvrdili uzrok smrti Alekseja Navalnog niti je jasno koliko će vremena trebati da se donesu službeni zaključci, rečeno je prema Navalnijevoj glasnogovornici njegovoj majci.

Navalni, 47-godišnji bivši odvjetnik, pao je u nesvijest i umro u petak nakon šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk u Harpu, oko 1900 km sjeveroistočno od Moskve, gdje je služio tridesetogodišnju zatvorsku kaznu, priopćeno je iz zatvorske službe.

Navalnijevoj majci Ljudmili rečeno je u subotu u zatvoru da je umro od "sindroma iznenadne smrti", nedefiniranog izraza za razne smrtonosne srčane bolesti, izjavili su iz Navalnijeva tima.

Navalnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš rekla je da je njegovoj 69-godišnjoj majci i odvjetnicima rečeno da je službena provjera uzroka smrti produžena i da se ne zna koliko će trajati.

Uzrok smrti je ‘neutvrđen‘, rekla je Jarmiš, dodajući da ruske vlasti lažu i odugovlače.

Njegovoj majci i odvjetnicima danas nije bilo dopušteno ući u mrtvačnicu u tom arktičkom gradu u blizini zatvorske kolonije, gdje se, tvrde vlasti, Navalni srušio i na mjestu umro, rekla je glasnogovornica.

"Na pitanje nalazi li se unutra Aleksejevo tijelo, osoblje mrtvačnice nije dalo odgovor", tvrdi Jarmiš.

Smrću Navalnog, bivšeg odvjetnika, razjedinjena ruska oporba ostala je bez svojeg najkarizmatičnijeg i najhrabrijeg vođe dok se predsjednik Vladimir Putin priprema za izbore koji bi ga mogli zadržati na vlasti najmanje do 2030.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:11