StoryEditor
sarajevo

Još jedna Komšićeva provokacija: HDZ je imao prste u ovome, nemaju više argumente prigovarati na račun legitimiteta

Piše desk  /  02.10.2022., 23:23h

Vrijedi istaknuti još jednu bezobraznu provokaciju Željka Komšića. Nakon proglašenja pobjede pretpostavio je da je dio Hrvata Livna glasovao za Bećirovića s ciljem osvete Bošnjacima koji im skoro dva desetljeća biraju predstavnike. Na kraju je taj potez, ako je uopće do toga došlo, a koji jočito proizašao iz očaja i pokušaja odupiranja agresoru i uzurpatoru te njegovim sljedbenicima, izjednačio s praksom njegovih glasača, rekavši da je "HDZ izgubio svaki argument da nekome prigovara na račun legitimiteta".

“Rezultat u Livnu je vrlo interesantan kada vidimo glasove za Bećirovića i Komšića, pa možemo pretenciozno kazati: Dobro došli u građansku državu. Ali svi znamo da to nije tako. Riječ je o dirigiranim potezima, pretpostavljam jednoj vrsti HDZ-ove osvete i revanša Izetbegoviću. Ako je to točno, HDZ je izgubio svaki argument da nekom prigovara na račun legitimiteta”, rekao je.

Komšić je dodao kako su građani Federacije glasali za člana Predsjedništva BiH i da “ako je HDZ imao prste u tome svemu” onda je odabrao, kako je zaključio, da postupa po važećem Ustavu.

Na kraju je prvi čovjek Demokratske fronte naveo da želi “otići u Hercegovinu”, ali je tamo persona non grata.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 11:29