StoryEditor
"jedna sotona i to je to"

Jeziva rasprava na ruskoj televiziji: Zbrajali koliko sekundi treba nuklearnoj bombi do koje europske prijestolnice

Piše desk  /  30.04.2022., 07:36h
Ruska novinarka je kazala kako je vrijeme leta nove rakete od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi i do Londona 202 sekunde, a zatim se na ekranu pojavila grafika koja je pratila ove njene navode.

Rusija je nedavno probno lansirala novu interkontinentalnu balističku raketu s nuklearnim oružjem RS-28 Sarmat.

U emisiji  državnog kanala "Rusija 1" ruska novinarka Olga Skabejeva i poslanik Državne dume Aleksej Žuravljov razgovarali su o tome koliko sekundi novoj balističkoj raketi  koju zovu i Sotona II te  "Sotonin sin", treba do glavnih gradova Velike Britanije, Njemačke i Francuske.

Snimka je objavljena na telegram kanalu Ksenije Sobčak pod nazivom "Krvava dama". "Jedna Sotona i to je to. Britansko otočje postojalo je jednom, Britansko otočje  više ne postoji. Ozbiljan sam "  rekao je Žuravljov.

Poslanik Državne dume Jevgenij Popov iz stranke Jedinstvena Rusija pokušao je opravdati hipotetski napad argumentom da Britanija također ima nuklearno oružje, a, kako on kaže, ako se upotrebi raketa Sarmat nitko neće preživjeti u ovom ratu i nitko neće ostati na planetu. "Počet ćemo ispočetka",  rekla je novinarka Skabejeva, prenosi Yahoo news.

Ona je dodala da je vrijeme leta nove rakete od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi i do Londona 202 sekunde, a zatim se na ekranu pojavila grafika koja je pratila ove njene navode.

"Vrijeme leta raketa RS-28 Sarmat do prijestolnica zemalja koje Ukrajini šalju najviše naoružanja. Zapadne zemlje trebaju vidjeti i ovu sliku. Računajte svaku sekundu. Za što ćete imati vremena", prijetio je Žuravljov.

Vijest o probnom lansiranju rakete objavljena je u srijedu 20. aprila. RS-28 Sarmat je težak više od 200 tona i domet mu je 18.000 kilometara. Rusija tvrdi da Sarmat može dosegnuti brzinu od 25.750 kilometara na sat i može da rasporediti 10 ili više bojevih glava na svaku raketu.  Smatra se velikim izazovom za zemaljske i satelitske radarske sisteme i sisteme za praćenje.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 05:48