StoryEditor

Jelić: Muslimanske obavještajne službe žele degradirati hrvatske ratne zapovjednike

Piše D  /  07.06.2018., 04:06h

”Stanje u Bosni i Hercegovini je teško i konfuzno. To je država u kojoj se ne poštuju odluke Ustavnoga suda i gdje većinski narod bira predstavnike i nameće ih Hrvatima. Sve više naših mladih odlazi zbog velikih nepravdi... Ugroženi smo u svakome pogledu,“ komentirao je Jelić i osvrnuo se na hajku koja se vodi protiv hrvatskih branitelja iz redova HVO-a: “Ostavljeni su od vlasti i sudi im se po zakonima iz 2003. godine koji su puno stroži od onih po kojima se sudi pripadnicima Armije BiH. Hrvatska vlast, a tu prvenstveno mislim na onu u Mostaru, ali i u Zagrebu – totalno je zaboravila naše branitelje i ostavili su ih na cjedilu!”

General Jelić progovorio je i o progonu kojem je osobno izložen: “To je igra muslimanskih obavještajnih službi koje žele degradirati sve hrvatske ratne zapovjednike i branitelje, a ne samo mene. Cilj im je da se zadrži sadašnje političko stanje, gdje su Hrvati građani drugog reda u BiH. Preko montiranih političkih procesa protiv naših ratnih vođa, Sarajevo želi Herceg-Bosnu prikazati kao zločinačku tvorevinu, a HVO i HDZ kao zločinačku organizaciju. Republiku Hrvatsku žele proglasiti agresorom na Bosnu i Hercegovinu. Osobno me ne iznenađuju muslimanske igre, ali me iznenađuju naše političke strukture, koje su pasivne ili im čak i pomažu u toj namjeri! Ne postoji niti jedna pobjednička vojska u svijetu koja je toliko kriminalizirana i sotonizirana te progonjena kao HVO!“

Šokantno je da te tvoji predstavnici samo ostave i predaju Bošnjacima – nastavio je Jelić i podsjetio: - Nakon što sam po Hrvatskoj održavao tribine o dva različita zakona po kojima se sudi pripadnicima HVO-a i Armije BiH i uputio dobronamjerne kritike hrvatskim predstavnicima, od tada se preko Hrvatskog narodnog sabora počela voditi prava hajka protiv mene i mojih kolega! Ranije nismo htjeli istupati jer je na vlasti bio unitarist Komšić s tzv. Platformom, čekali smo legitimne hrvatske predstavnike i nadali smo se da će se oni zauzeti za HVO i da će pomoći progonjenim braniteljima. I kada su napokon došli legitimni predstavnici na vlast, sastajao sam se s njima i u više navrata tražio da barem osiguraju fond za obranu naših branitelja, kao što to javno rade muslimani. Sve su nam obećali, ali od tih obećanja nismo dobili ništa", rekao je, između ostalog, Mijo Jelić u Bujici.

Cijelu emisiju pogledajte u videoprilogu:

Dnevnik.ba

 

29. travanj 2024 13:48